Confidenţialitate

Președintele Klaus Iohannis discută cu reprezentanții Enel despre prețurile la energie | AUDIO

Situația prețurilor la energie discutată chiar la această oră la Cotroceni: președintele Klaus Iohannis primește o delegație a grupului italian Enel.

Vizita Enel are loc într-o perioadă de scumpiri ale energiei și gazelor. Consiliul Concurenței face verificări după ce mulți consumatori casnici au fost anunțați de pe o lună pe alta că vor primi facturi mai mari.

Și premierul Florin Cîțu s-a întâlnit de dimineață la Guvern cu reprezentanții Enel, în contextul în care în ultimul an energia electrică s-a scumpit cu 25%, iar gazele cu 20%. Aceste creșteri au un efect de domino în economie, unii antreprenori au anunțat creșteri cu până la 60% procente ale produselor finale.

Deocamdată, o lege care vine în sprijinul consumatorilor vulnerabili este trimisă la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Compensații ar putea să primească și românii cu venituri medii. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat  că Guvernul ar putea adopta o ordonanță de urgență în acest sens.

”Compensăm până la nivelul venitului mediu sau consumului mediu și vrem să compensăm în totalitate iarna aceasta. Vorbim de iarnă, care începe la 1 noiembrie și se termină la 31 martie. Avem tot timpul să rezolvăm această problemă”.

Vizita în România a conducerii Enel are loc și într-un moment în care este așteptată aprobarea finală promisă a Planului Național de Redresare și Reziliență, ce include și o componentă importantă de investiții în energie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sonia Teodoriu