Președintele Klaus Iohannis discută cu liderii UE despre modificarea legilor Justiției

Preşedintele Klaus Iohannis va discuta miercuri (31 ianuarie), la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, despre modificările aduse legilor Justiției de către Parlament și lupta împotriva corupției din România.

În cursul acestei săptămâni, într-o declarație comună, președintele și vicepreședintele Comisiei Europene, au făcut un apel  la Parlamentul României să regândească acțiunile propuse în ceea ce privește modificarea legilor justiției și a codurilor penale, să lanseze dezbaterea conform recomandărilor și să construiască un consens la scară largă cu privire la calea de urmat.

”Comisia avertizează din nou cu privire la pericolul regresării și va analiza în detaliu modificările finale aduse legii justiției, codurilor penale și legilor privind conflictul de interese și corupția pentru a stabili impactul acestora asupra eforturilor de garantare a independenței sistemului judiciar și de combatere a corupției”, au mai declarat Junker și Timmermans.

Șeful statului va discuta cu liderii Uniunii Europene și despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

Pe agendă se vor afla și negocierile privind următorul buget al Uniunii, post-2020.

La finalul vizitei la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu Joseph Daul, președintele Partidului Popular European.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS