Președintele Iohannis, aşteptat să anunţe numele premierului desemnat

Președintele Klaus Iohannis a încheiat cea de-a doua rundă de consultări cu reprezentanții partidelor parlamentare în vederea desemnării următorului premier al României.

În acest moment, se conturează  soluția unui prim-ministru tehnocrat pe care președintele îl va anunța astăzi.

De altfel, copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că șeful statului are deja o soluție, cea a unui guvern tehnocrat.

În acest moment, cel mai vehiculat nume rămas în cărți pentru funcția de premier este Dacian Cioloș, fost ministru și comisar european.

De altfel, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, chiar a pronunțat numele acestuia după consultările de astăzi cu președintele.

La rândul său, președintele UNPR, Gabriel Oprea a explicat că deși rămâne aliat cu PSD, care l-a nominalizat pe Liviu Voinea,  va susține totuși varianta aleasă de președintele Klaus Iohannis, oricare ar fi aceasta.

Mai mult, liderul UNPR, Gabriel Oprea, a ținut să sublinieze că rolul său în Parlament rămâne unul important, atâta vreme cât nici PNL și nici PSD nu ar avea majoritate individual.

Așadar, după ce președintele Klaus Iohannis va anunța numele viitorului premier, acesta va trebui să-și aleagă echipa de miniștri.

Impreună vor contura un program de guvernare.

Ultimii pași pentru alegerea noului Guvern vor fi votarea de către Parlament și depunerea jurământului în fața președintelui.