Presedintele Iohannis vrea o noua legislatie electorala

Presedintele Klaus Iohannis vrea o resetare a intregului sistem politic. Dupa consultarile cu partidele parlamentare, seful statului spune ca a venit momentul ca populatiei sa i se asigure nu doar dreptul de a vota ci si de a lua parte la viata politica, de a avea o alta legislatie electorala bazata pe integritate, transparenta si corectitudine (audio)

Klaus Iohannis a ascultat parerile partidelor si legate de ordonanta de urgenta 55, cea care a permis primarilor sa migreze de la un partid la altul fara a-si pierde mandatele.

La finalul zilei de consultari, seful statului a tras concluziile. (audio) Presedintele a comentat si raportul MCV dat azi publicitatii de Comisia Europeana, care lauda DNA, ANI si Inalta Curte, dar critica dur Parlamentul pentru ca a aparat incompatibilii si alesii banuiti de coruptie. (audio)

La final, seful statului le-a atras atentia politicienilor ca garantarea statului de drept, lupta impotriva coruptiei si independenta justitiei sunt prioritatile mandatului sau, iar daca ei nu-si vor respecta angajamentul luat in urma consultarilor vor raspunde in fata alegatorilor.