Preşedintele Iohannis transmite condoleanţe după furtunile violente din vestul ţării

Plecat într-o vizită în SUA, unde va participa la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi multă sănătate tuturor celor care au fost răniţi în furtunile care s-au abătut, duminică, asupra jumătăţii de vest a ţării.

‘Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul ţării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci au fost rănite şi s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă sănătate tuturor celor care au fost răniţi în aceste tragice circumstanţe. Autorităţile au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie de criză”, afirmă şeful statului, într-un mesaj postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Mihai Tudose a anunţat că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atât pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor. Şeful guvernului a precizat că valoarea pabubelor va fi însemnată, anunţând că există bani în buget pentru calamităţi, comunităţile afectete urmând a fi ajutate.

8 oameni au murit și cel puţin 62 au fost răniți în urma furtunilor din vestul și nordul țării. Unele dintre victime sunt copii.

8 morți și peste 60 de răniți, bilanțul provizoriu al furtunilor din vestul țării

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS