Confidenţialitate

Președintele Iohannis pune piedici procesului de depolitizare a școlilor, acuză USR PLUS | AUDIO

Mai mulţi parlamentari USR PLUS îi cer șefului statului să convoace o sesiune extraordinară pentru aprobarea finală a legii privind depolitizarea directorilor de şcoli.

Președintele Klaus Iohannis a trimis, recent, actul normativ la reexaminare în legislativ.

Într-o scrisoare deschisă, opt senatori și deputați USR PLUS îi reproșează liderului de la Cotroceni că pune piedici procesului de depolitizare a școlilor prin solicitarea de reexaminare a legii care ar fi permis ca directorii de școli să nu mai fie numiți de la centru.

În acest sens, aleșii solicită o sesiune extraordinară de urgență pentru respingerea reexaminării cerute de șeful statului.

De asemenea, parlamentarii USR PLUS îi cer ministrului Sorin Cîmpeanu să definitiveze calendarul final şi metodologia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de director, subliniind că ”amânările repetate nu fac altceva decât să bulverseze şi mai mult un sistem aflat oricum într-o vădită stare de vulnerabilitate”.

Gestul celor de la USR PLUS vine în contextul în care, luna viitoare, expiră mandatele a zece mii de directori de școli, iar legea care ar fi permis ca aceștia să fie numiți prin concurs de către consiliile de administrație ale școlilor nu este în vigoare, fiind blocată de președintele Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre