Președintele Iohannis oficializează schimbările în guvern cerute de coaliție

Şeful statului va oficializa, astăzi, schimbările din executiv cerute de coaliţia de guvernare.

Graţiela Gavrilescu ar urma să preia funcţia de vicepremier şi de ministru al Mediului, în locul lui Daniel Constantin, rămas fără sprijinul politic al colegilor din ALDE. Postul de ministru pentru relaţia cu Parlamentul îi este încredinţat senatorului Viorel Ilie.

Grațiela Gavrilescu revine la şefia Ministerului Mediului, pe care l-a mai condus în guvernarea Ponta. Un domeniu cu multe restanţe, între care cele 65 de gropi de gunoi neconforme, care trebuie închise, în caz contrar riscă un proces la la Curtea Europeană de Justiție. România este repetentă și la gestionarea deșeurilor. Nu în ultimul rând, calitatea proastă a aerului din București, Brașov și Iași.

Invitat aseară într-o emisiune tv, liderul PSD spunea că, în acest moment, nu s-ar pune problema altor înlocuiri în formula de guvern, a cărui proprie evaluare o va prezenta peste câteva zile.  Totuşi, în coaliţie, va fi dezbătut raportul ministrului Justiţiei privind activitatea procurorilor şefi.

Tudorel Toader, singurul tehnocrat de la Palatul Victoria, i-a criticat pe şefii Parchetului General şi Direcţiei Anticorupţie, dar a considerat că nu se impune demiterea lui Augustin Lazăr şi a Laurei Koveşi. Un gest care a atras critici în interiorul PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS