Confidenţialitate

Preşedintele Iohannis, la videoconferința Consiliului European

Șeful statului va participa, joi şi vineri, în format de videoconferinţă, la reuniunea Consiliului European, care are pe agendă teme precum coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul crizei sanitare mondiale, inclusiv în ceea ce priveşte vaccinarea, şi pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor.

“Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European vizează coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe accelerarea producţiei, livrării şi distribuţiei de vaccinuri, pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor şi consolidarea răspunsului global al Uniunii Europene la pandemie. De asemenea, vor fi discutate aspecte privind Piaţa Internă şi consolidarea sectorului digital. Liderii Uniunii Europene vor avea un schimb de opinii cu privire la situaţia din Mediterana de Est şi la relaţiile cu Turcia”, a comunicat Administraţia Prezidenţială.

În cadrul reuniunii, preşedintele american, Joe Biden, va avea o intervenţie în care se va referi la perspectiva relaţiei dintre Uniunea Europeană şi SUA.

În marja Consiliului European, va avea loc şi un summit în care se vor discuta aspecte privind rolul internaţional al monedei euro, cu accent pe importanţa politicilor economice solide pentru sporirea rezilienţei Zonei Euro.