Preşedintele Iohannis, la Piaţa Universităţii

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, în această seară, în Piaţa Universităţii, unde protestează în jur de o mie de persoane.

Şeful statului a fost primit cu fluierături şi huiduieli.

S-a scandat „Ruşine, ruşine să vă fie!”, „Demisia, demisia!” şi „PDL şi PSD, aceeaşi mizerie!”.

Unii dintre cei cei prezenţi i-au înmânat preşedintelui hârtii cu revendicări.

După aproape 20 de minute, Klaus Iohannis a plecat din piaţă.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, preşedintele a scris: „Am fost în seara aceasta în Piaţa Universităţii şi am stat de vorbă cu oamenii. Am văzut foarte multă revoltă, dar şi speranţa că lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenţi să aibă încredere şi să rămână implicaţi, doar împreună putem face ca România să devină ţara pe care ne-o dorim cu toţii”.

În timpul primei runde de negociei politice pentru desemnarea noului premier, liderul de la Cotroceni a anunţat că va merge neanunţat printre protestatari.

„Am primit multiple invitaţii de a merge în piaţă şi le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici măcar ziua în care voi merge în piaţă, fiindcă nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci vreau să merg să vorbesc şi eu cu oameni simpli care sunt în piaţă, să-mi spună mie ce aşteaptă de la mine, ce aşteaptă de la clasa politică”, declarase Klaus Iohannis.

Manifestaţiile izbucnite în urma incendiului de la clubul bucureştean Colectiv au determinat demisia întregului guvern condus de Victor Ponta şi pe cea a lui Cristian Popescu Piedone de la conducerea Primăriei Sectorului 4, pe a cărei rază funcţiona localul.

Bilanţul tragediei a crescut la 45 de decese.