Preşedintele Iohannis îl va decora, miercuri, pe Prinţul Charles

Preşedintele Klaus Iohannis îl ca primi, miercuri, la Cotroceni, pe Prinţul Charles al Marii Britanii, în cadrul vizitei oficiale a acestuia în România.

Cu acest prilej, şeful statului îl va decora pe prinţul de Wales cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Mare Cruce, în semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume.

Vizita de mâine este cea de-a doua vizită oficială a Prințului Charles în România, o urmare firească a numeroaselor vizite private ale Alteţei Sale Regale în România şi, în general, a preocupărilor generoase ale Alteţei Sale Regale pentru ţara noastră, notează Administraţia prezidenţială într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, discuţiile vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată de ASR Prinţul de Wales în România.

Ceremonia decorării se va desfăşura la Salonul Cerchez de la Muzeul Naţional Cotroceni.

Vizita Prinţului Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, face parte dintr-un turneu european. Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România, din 1998 şi până în prezent.

Klaus Iohannis şi Prinţul Charles s-au mai întâlnit, la Palatul Cotroceni, în mai 2015 şi mai 2016, în cadrul unor vizite private ale moştenitorului Coroanei Britanice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS