Confidenţialitate

Preşedintele Iohannis îl trimite la Chişinău pe consilierul său pentru politică externă

În plină criză politică peste Prut, Preşedintele Klaus Iohannis îl trimite astăzi la Chişinău pe consilierul sau pentru politică externă, Bogdan Aurescu.

Acesta va fi însoţit de secretarul de stat pentru relații cu vecinătatea estică din n cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, și de ambasadorul României în Republica Moldova.

Administraţia Prezidenţilă a anunţat în această dimineaţă că la Chişinău, delegaţia condusă de consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu.

va avea întâlniri cu forțele parlamentare și politice implicate în criza în curs din Republica Moldova.

“Va fi reiterat apelul țării noastre la calm, reținere și dialog, necesare stabilității Republicii Moldova, și la continuarea parcursului său european”, mai arată Administraţia Prezidenţială-
Imediat după anunţul Cotroceniului, premierul desemnat de noua coaliţie politică de la Chişinău, Maia Sandu a scris pe pagina de facebook că mulţumeşte României și preşedintelui Iohannis pentru sprijinul constant.

“În mod special, salutăm apelul Președintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene cu privire la soluționarea, în regim de urgență, a situației politice actuale din țara noastră”,adaugă Maia Sandu.

Vizita delegaţiei române la Chişinău are loc în contextul în care npua putere a anunţat pentru duminică o mare adunare publică, în speranţa că liderii partidului Democrat, aflaţi la putere vor preda instituţiile noului Guvern desemnat de Parlament.

Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), învestită premier de coaliţia formată de Blocul ACUM (PAS şi Platforma DA) şi Partidul Socialiştilor (PSRM), a mulţumit vineri, într-o postare pe contul său de Facebook, României şi preşedintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova.

“Vreau să mulţumesc României şi domnului preşedinte Klaus Iohannis pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. În mod special, salutăm apelul preşedintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene (UE) cu privire la soluţionarea, în regim de urgenţă, a situaţiei politice actuale din ţara noastră”, notează Maia Sandu în postare.