Președintele Iohannis i-a decorat pe cei patru membri ai echipajului SMURD decedați

Cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova au fost decorați post mortem de președintele Klaus Iohannis. Li s-a oferit Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler medicului Mihaela Dumea, comandorului Ilie Doru Gavril și capitanului Constantin Șocae iar asistentul medical Adrian Sandu a primit Crucea Națională “Serviciul Credincios”.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Sănătății și a ministrului de Interne.

Între timp, în afara echipelor de procurori şi anchetatori din România, la locul prăbuşirii elicopterului SMURD au ajuns şi specialişti în accidente aviatice pentru a încerca să afle cauza tragediei.

Potrivit unui site de știri din Republica Moldova, care a publicat ultima convorbire a pilotului cu turnul de control din Chișinău, acesta din urmă l-ar fi informat pe pilot asupra vremii nefavorabile din zonă. Anchetatorii verifică acum calitatea combustibilului, după ce unii martori au declarat că motorul aparatului de zbor s-a oprit în aer.

Elicopterul SMURD a decolat joi către Cahul, pentru a transporta un pacient, însă nu a mai ajuns la destinație. Toți membri echipajului au decedat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS