Președintele Iohannis, de Ziua Poliţiei: Dragi poliţişti, fiţi vigilenţi, fiţi fermi în aplicarea legii şi protejaţi-i pe cei care au nevoie de sprijin!

Șeful statului, a transmis, miercuri, un mesaj prilejuit de Ziua Poliţiei Române în care le cere poliţiştilor să fie vigilenţi, să fie fermi în aplicarea legii şi să fie un model pentru oameni în această perioadă. Iohannis spune că, deşi inamicul este invizibil, lupta este una cât se poate de reală şi trebuie să fie câştigată.

”Poliţia Română este o instituţie cu un rol esenţial în menţinerea ordinii publice şi în garantarea siguranţei tuturor cetăţenilor noştri. În această perioadă, care este una dintre cele mai dificile pe care le-a cunoscut România, dumneavoastră, dragi poliţişti, sunteţi printre cei care aveţi capacitatea de a contribui semnificativ la susţinerea eforturilor pentru ca ţara noastră să depăşească cu bine momentele grele prin care trecem împreună. Misiunea dumneavoastră este de a proteja oamenii şi, în acelaşi timp, de a asigura un climat social de echitate, echilibru, siguranţă şi de încredere”, susține președintele Klaus Iohannis.

Şeful statului afirmă că ”în acest context dificil, aveţi datoria morală să fiţi un exemplu de conduită şi de responsabilitate pentru cetăţenii în mijlocul cărora vă desfăşuraţi activitatea şi pe care îi serviţi, să faceţi dovada încrederii care v-a fost acordată şi să aplicaţi legea cu fermitate, dar şi cu respect faţă de demnitatea umană”.

”Îndeplinindu-vă îndatoririle cu cinste, integritate şi onestitate veţi consolida sentimentul de siguranţă de care cetăţenii au atât de multă nevoie în aceste momente şi veţi fi de ajutor semenilor noştri. Dragi poliţişti, fiţi vigilenţi, fiţi fermi în aplicarea legii şi, în egală măsură, protejaţi-i pe cei care au nevoie acum de sprijin! Chiar dacă inamicul este unul invizibil, lupta este una cât se poate de reală şi este o luptă pe care suntem obligaţi să o câştigăm”, a mai spus Klaus Iohannis.

”Vă mulţumesc pentru toate sacrificiile pe care le faceţi în această perioadă, pentru profesionalism şi curaj, şi vă transmit gânduri bune şi sănătate, alături de mulţumiri, familiilor dumneavoastră pentru sprijinul şi înţelegerea acordate. La mulţi ani!”, a adăugat şeful statului în încheiarea mesajului.

Autoritățile au anunțat, miercuri dimineață, al 13-lea cauzat de coronavirus.

Ministrul de Interne a anunțat, marți seara, care sunt restricțiile impuse prin Ordonanța Militară nr. 3, care vizează interzicerea părăsirii locuințelor. Se va putea ieși doar în anumite condiții, iar vârstnicii au voie să plece de acasă doar între orele 11.00 și 13.00.

Potrivit lui Marcel Vela, „de comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența pentru ce va urma”, în contextul crizei medicale reprezentate de coronavirus.

„Ieșirea cu bine din această criză va depinde de noi toți. (…) Sunt încă foarte mulți români care încă nu conștientizează pericolul la care se expun și îi expun și pe ceilalți. Am emis Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității, deplasarea pentru achiziționarea de bunuri necesare traiului”, a spus ministrul.

Un capitol important este cel destinat persoanelor cu vârste ăpeste 65 de ani, care vor avea voie să iasă din case doar între orele 11 – 13, dar și aici sunt prevăzute excepții.

„Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie. Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, doctori etc)”, a mai spus Vela.

Angajații vor prezenta la control adeverința de serviciu semnată de angajator, ministrul Marcel vela spunând că a cerut ca aceasta să fie acceptată fără ștampilă.

“Se supendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre și dinspre Franța și Germania pentru toate aeroporturile din România pentru o perioadă de 14 zile”, a mai transmis șeful Internelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS