Preşedintele Iohannis, de Anul Nou Evreiesc: România îşi va asuma învăţămintele trecutului

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, miercuri,  cu prilejul Anului Nou Evreiesc, în care subliniză că România nu va uita suferinţa evreilor şi îşi va asuma învăţămintele trecutului.

‘Noul An Evreiesc este un moment deosebit: la chemarea shofarului, el vă îndeamnă, în fruntea comunităţii evreieşti din România, către binecuvântarea lui Dumnezeu şi spre un an pe care îl doriţi marcat cu împliniri. În lumina candelei ce însoţeşte sărbătoarea acestor zile, vă rog să desluşiţi, stimate domnule preşedinte al FCER, solidaritatea noastră cu încercata comunitate evreiască din România. Este un moment potrivit să vă reasigur că România nu va uita suferinţa înaintaşilor dumneavoastră, iar statul român îşi va asuma pe mai departe, deplin, învăţămintele trecutului. Fie ca Anul Nou Evreiesc ce începe în aceste zile să vă aducă pace şi prosperitate, dumneavoastră şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România’, notează şeful statului.

Mesajul de Rosh Hashanah a fost prezentat de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Sinagoga Mare din Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS