Președintele Iohannis critică politicile fiscale „confuze” ale guvernului Tudose

Şeful statului şi-a reluat criticile la adresa guvernului.

Într-un mesaj transmis de un consilier prezidențial la o gală de premiere a celor mai performante companii, joi seară, Klaus Iohannis a reclamat lipsa de predictibilitate a politicilor fiscale.

„Este inadmisibil faptul că oamenii de afaceri nu îşi pot face planurile de business tocmai din cauza politicilor fiscale confuze, instabile şi aflate parcă la discreţia exclusivă a câtorva decidenţi. De aceea am îndemnat mereu la mai multă deschidere a autorităţilor către dialog şi parteneriat. În definitiv, mediul de afaceri trebuie să fie un partener şi chiar un vector al schimbării în bine, nu victima unei schimbări cu orice preţ. Performanţa economică trebuie susţinută prin dezvoltarea consistentă a infrastructurii. Aceasta trebuie să devină prioritatea zero a oricărui program de guvernare. În lipsa unei infrastructuri moderne, investiţiile ne vor ocoli, iar decalajele de dezvoltare între regiuni se vor adânci”, a spus președintele.

Preşedintele vrea ca aceste practici să înceteze „dacă vrem să ne ridicăm la nivelul ţărilor dezvoltate ale Uniunii Europene”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS