Confidenţialitate

Președintele Iohannis a primit cadouri de peste 6.500 de euro anul trecut

Printre darurile primite de președintele României se numără un baston de mareșal, butoni din Croația, mânuși de portar de fotbal semnate de Helmut Dukadam, dar și un tricou cu PSD.

Nu va putea păstra chiar toate cadourile, cele pe care le-a primit în cadrul unor acțiuni de protocol au rămas în patrimoniul Administrației Prezidențiale.

Cele mai scumpe cadouri primite de președintele Iohannis sunt două tablouri, fiecare în valoare de 600 de euro.

Unul dintre ele al artistei Daniela Longo, special pentru vizita apostolică a Papei Francisc în România, iar celălalt este realizat de Mircea Cantor.

Potrivit listei publicate de Administrația Prezidențială, printre cadourile primite de șeful statului anul trecut se mai număra: o pălărie artizanală “Clop cu pană de păun” – Bistrița-Năsăud, realizată de meșterul popular Lucia Mihaela Poll, un stilou Poenari Office Marin, o replică a bastonului de mareșal al României purtat de Alexandru Averescu, precum și o șapcă albă cu inscripția “Make România Great Again”, primită de la președintele american Donald Trump.

Kluas Iohannis a strâns de anul trecut și câteva cadouri realizate de copii: un tablou făcut de copiii de la Școala nr. 1 din satul Gălbinași, reprezentând un copac cu frunze colorate realizate cu amprentele palmelor copiiilor și o pisică din materiale reciclabile.