Confidenţialitate

Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie, în Ucraina și România

Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie ajunge astăzi în Vama Siret, la Suceava, unde va vizita cortul Crucii Roşii Române de la graniţă. El va ajunge mâine și în Ucraina.

Vizita lui Francesco Rocca, Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, vine în contextual în care criza refugiaților din țara vecină devine tot mai gravă, iar mulți ucraineni civili nu reușesc să părăsească orașele bombardate.

Francesco Rocca avertiza antirori că actualul conflict din Ucraina s-a transformat într-o criză umanitară ce ar putea dura ani de zile.

În Ucraina, el va merge la sediul Crucii Roşii Ucrainene din Vinnytsia, iar luni se va afla la centrul logistic al Crucii Roşii din Cernăuţi.

Marţi, Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie va reveni în România, unde se va întâlni cu oficiali români, printre care premierul Nicolae Ciucă Custodele Coroanei, Margareta, preşedintele Crucii Roşii Române.

Crucea Roșie a trimis constant în Ucraina ajutoare și are echipe în orașele atacate de armata rusă, în încercarea de a-i ajuta pe localnicii blocați în adăposturi antiaeriene.

Crucea Roșie Română și Europa FM au aceeași o misiune: să protejăm viața, să aducem speranță, să facem bine. Iar UMANITATEA NU ARE GRANIȚE.
Vă puteți alătura campaniei donând online 2 euro prin SMS la 8825 cu textul UMANITATE.