Președintele Dumei de Stat din Rusia, discurs în Senatul României. Nemulțumiți, parlamentarii ucraineni au afișat pancarte cu mesaje precum ”Putin, dă-ne Crimeea înapoi”

Discursul președintelui Dumei de Stat din Rusia din plenul Senatului României a fost întrerupt de un protest spontan.

Aflat în vizită la București, la invitația șefului Senatului – Călin Popescu Tăriceanu – Serghei Narîșkin a stârnit nemulțumirea parlamentarilor ucraineni prezenți la ședință.

Ei au afișat mai multe pancarte – amintind că oficialul rus are interdicție de a intra în spațiul Uniunii Europene.

 

Incidentul a avut loc la Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice la Marea Neagra – ședință ce a avut loc în plenul Senatului de la București.

La întrunire au participat și parlamentari din Ucraina, dar și președintele Dumei de Stat din Rusia, așadar șeful Parlamentului din această țară – Serghei Narîșkin.

În timpul discursului său, parlamentarii ucraineni au afișat mai multe pancarte pe care se puteau citi mesaje precum: ”Putin, dă-ne Crimeea înapoi” sau ”2008-Georgia, 2014-Ucraina, cine urmează ?”.

Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut reprezentanților Ucrainei să ia loc, fără succes însă.

Amintim, Serghei Narîșkin figurează pe lista persoanelor vizate de sancțiunile economice impuse de statele europene, pe fondul implicarii Rusiei in criza din Ucraina.   În urmă cu un an, el le cerea partenerilor europeni să excludă Statele Unite din NATO.

Vizita oficialului în București a fost efectuată la invitația președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS