Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, sarbatorit la Parlament (AUDIO)

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus a împlinit astăzi 98 de ani. El a fost sărbătorit la Parlament de colegii de partid. Aceștia i-au urat la mulți ani de la tribuna Senatului, iar alții, adunați pe holuri, s-au întrecut în recitat epigrame.

Ședința de plen a Senatului a început cu urări adresate președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, la împlinirea vârstei de 98 de ani. Au luat cuvântul viceliderul grupului PNL, Octavian Motoc și vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru. (AUDIO)

Pe holuri, veselie mare. Mai mulți parlamentari s-au adunat în jurul sărbătoritului și i-au recitat poezii:. Cunoscut pentru epigramele pe care le-a scris, Mircea Ionescu-Quintus a ținut să recite și el câteva versuri:

Născut în Ucraina, Mircea Ionescu-Quintus a fost timp de 70 de ani membru al aceluiași partid. În perioada comunistă, a fost deținut politic. El a condus Partidul Național Liberal între 1993 și 2001, a fost președinte al Senatului și a deținut și funcția de ministru al justiției în guvernul condus de Teodor Stolojan.