Confidenţialitate

Președintele CSM: Nu este bine să avem o mare putere de decizie în mâinile unui singur om | VIDEO

 Bogdan Mateescu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii a declarat, la Europa FM, că nu este de acord ca un singur om să aibă prea multă putere de decizie, dând exemplul Inspecției Judiciare:

„Nu este bine să avem o mare putere de decizie în mâinile unui singur om. Trebuie să existe un mecanism de balansare în toate domeniile. Am spus-o când am vorbit despre DNA, SIJ, structură paralelă structură nouă, o spunem și în cazul Inspecției.”

Președintele CSM își motivează opinia și spune că o astfel de organizare poate duce la un dezechilibru:

„Ori de câte ori lipsește un mecanism de echilibru, lucrurile pot să degenereze. Dacă nu ai mecanismele legislative, astfel încât să poți interveni în echilibrarea lor, lucrurile nu pot merge într-o direcție potrivită.”

Bogdan Mateescu a mai declarat, în cadrul emisiunii Piața Victoriei, că, în acest moment, un singur om are putere deplină asupra Inspecției Judiciare:

„În prezent, Inspecția Judiciară este condusă de un inspector șef, este o structură independentă, chiar dacă în lege scrie că este în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, inspectorul șef numește comisiile care recrutează inspectorii și toate celelalte. Nu este în reguă să existe atâta putere de decizie în mâinile unei singure persoane, este decizia mea și mi-o asum în continuare.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală, moderată de către Ioana Ene Dogioiu: