Președintele CSM: Am primit de la Ministerul Justiției OUG modificată

Președintele Condsiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a declarat, vineri, că a primit OUG modificată de la Ministerul Justiției, iar printre prevederi se numără abrogarea textului tranzitoriu privind delegările în funcțiile de conducere ale parchetelor.

Savonea a precizat că CSM urmează să dea aviz pe proiect.

„Acum o oră am primit de la Ministerul Justiției proiectul de OUG care modifică mai multe texte din OUG nr. 7/2019. (…) Se propune revenirea la forma anterioară a articolului 54 din legea 303/2004, respectiv procurorii de rang înalt vor fi numiți numai de procurori și cu avuzl Secției de procurori, nu cu avizul plenului. De asemenea, se propune abrogarea art 57, alineat 7, indice 1, care interzicea delegarea în funcșții de vârf de șla nivelul parchetelor. (…) Se abrogă un text care era tranzitoriu în privința funcțiilor de conducere de nivel înalt la nivelul parchetelor”, a declarat președintele CSM, judecătorul Lia Savonea.

Potrivit șefei CSM, proiectul de Ordonanță a fost transmis instanțelor și parchetelor, urmează să-și spună punctele de vedere, iar plenul CSM urmează să dea, săptămâna viitoare, un aviz favorabil sau negativ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS