Confidenţialitate

Președintele COSR cere ajutor de la premier și președinte: Baza de pregătire de la Izvorani trebuie modernizată și extinsă!

Premierul Nicolae Ciucă va discuta luni dimineață, la ora 9.00, cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, despre situația infrastructurii sportive disponibile atât pentru amatori cât și pentru pentru sportivii de performanță.

Înainte de această întâlnire, președintele COSR, multiplul campion Mihai Covaliu, a explicat, într-un interviu acordat Europa FM, că Sportul din România are nevoie urgent, în primul rând, de noi bazine, stadioane și săli polivalente, dar și de refacerea bazei de pregătire de la Izvorani.

Este complexul unde se antrenează, prin rotație, toate cele 14 loturi olimpice, pentru că nu există suficiente locuri de cazare.

Mai nou, aolo de pregătesc și sportivii din Ucraina, iar Mihai Covaliu spune că spațiile trebuie extinse și modernizate. De fapt, adaugă președintele COSR, ar trebui construite noi baze sportive similare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele COSR spune, la Europa FM, că pentru dezvoltarea condițiilor pentru practicarea sporturilor ar fi utilă inclusiv implicarea președintelui României. Este o problemă majoră și cu absența antrenorilor și altor specialiști.

“Avem nevoie de autoritățile locale, de Ministerul Sportului, de cel al Sănătății, avem nevoie de președintele României, de primul ministru, toată lumea, noi, toți oamenii, avem nevoie de infrastructură pentru a practica un sport”, spune președintele COSR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce îl privește pe David Popovici, președintele Comitetului Olimpic, Mihai Covaliu, reamintește că el a început sportul pentru că părinții au vrut să-i corecteze o problemă de sănătate. Apoi, după ce înotătorul a început să facă performanță, toți cei responsabili s-au implicat pentru a face progrese și a rămâne în țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce David Popovici  a devenit dublu campion mondial la seniori, la o singură competiție, performanță unică în ultimele decenii,  Radio Europa Libera a scris că în România, există doar trei bazine de înot olimpice , acreditate pentru competiții internaționale, din care 2 nu sunt încă deschise.

Iar mai mulți foști înotători de performanță au calificat ca “minuni” rezultatele lui David Popovici și ale lui Robert Glință în condițiile în care nu avem infrastructura necesară unor performanțe așa de mari.

Andreea Giuclea este jurnalista care urmărește,  de mai mulți ani, cariera lui David Popovici.

Ea a fost în această săptămână  și la Campionatele Mondiale de Înot și povestește pentru Europa FM că David Popovici și  Robert Glință își doresc să motiveze autoritățile să construiască mai multe bazine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.