Președintele Consiliului European amintește Guvernului că are obligația să mențină statul de drept

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, i-a trimis o scrisoare de felicitare premierului Viorica Dăncilă, transmiţându-i că Guvernul are „o responsabilitate importantă” pentru menţinerea valorilor Uniunii Europene (UE), inclusiv prin respectarea normelor statului de drept şi prin combaterea corupţiei.

În scrisoarea trimisă noului prim ministru al României, Donald Tusk scrie: „În numele Consiliului European, aș dori să vă felicit pentru numirea dvs. în funcția de prim-ministru.
Am încredere că România va continua să contribuie constructiv la o Uniune Europeană mai puternică și unită și să sprijine o vecinătate prosperă și democratică a UE. Acest lucru este deosebit de important în contextul lucrărilor pe care ni le-am propus în privința Agendei liderilor UE și a Președinției României a Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019”.

Reamintesc, însă, responsabilitatea importantă a guvernului pentru susținerea valorilor europene,a prosperității, stabilității și securității României, precum și cea a Uniunii Europene. În acest sens, statul de drept și progresul ireversibil în lupta împotriva corupției, în conformitate cu așteptările ridicate ale societății românești, rămân cruciale pentru a asigura că toți cetățenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunitățile oferite de statutul de membru al Uniunii ”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS