Presedintele CJ Hunedoara, audiat la DNA Alba

Mircea Moloț este suspectat de abuz în serviciu, trafic și cumpărare de influență.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, este audiat la DNA Alba, în dosarul în care este suspectat de abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Mircea Moloţ urmează să dea declaraţii în faţa anchetatorilor, în dosarul de corupţie în care în 7 noiembrie au fost făcute percheziţii la Consiliul Judeţean Hunedoara, la locuinţa din Deva a lui Moloţ, precum şi la sediile a şapte firme, tot din Deva.

Sursele judiciare au mai spus că în cazul lui Mircea Moloţ a fost extinsă urmărirea penală cu privire la noi fapte, iniţial el fiind suspectat de abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă.

La percheziţiile de luna trecută, procurorii au ridicat mai multe documente.

Potrivit DNA, dosarul vizează ‘suspiciuni de săvârșire, în perioada 2011-2014, a unor infracțiuni de corupţie și asimilate celor de corupție’.

Anchetatorii spun că Mircea Moloț și-ar fi folosit influența asupra patronului unei firme pentru a ceda unele contracte către societatea controlată de ginerele său.

‘Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX, la sfârşitul anului 2011, Victor Arion, la acea dată director general al SC Apa Prod SA Deva, societate al cărui acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Hunedoara(76,72%), alături de consiliile locale din judeţ, la solicitarea lui Ioan Mircea Moloţ, a avantajat SC Viva Construct SRL Deva în cadrul procedurii de atribuire a contractului ‘Măsuri temporare pentru tratarea apei uzate în Deva şi Hunedoara prin aerarea artificială a apei uzate deversate în râurile Mureş şi Cerna prin canalele deversate de la staţiile de epurare a apei uzate’ şi a permis începerea lucrărilor înaintea finalizării procedurii de achiziţie.

Anunţul pentru licitaţia de atribuire a lucrărilor aferente contractului a fost publicat de SC Apa Prod SA pe SEAP în 16 septembrie 2011, iar în 21 noiembrie 2011, SC Viva Construct a început lucrările de execuţie, deşi atunci nu era atribuit contractul. Societatea a încasat pentru acest contract, până la sfârşitul anului 2011, suma de 1.481.669 de euro, se arată în documentele citate.

Mircea Ioan Moloţ este preşedintele PNL Hunedoara şi vicepreşedintele Biroului Politic Naţional al PNL. El este preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara din 2004, fiind la al treilea mandat consecutiv.