Președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, amenință cu plângeri penale pentru că este ținut în carantină

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina,  a acuzat la un post național de televiziune conducerea Prefecturii că „face poliție politică și îi amenință pe primari”, după ce, în urma unui chestionar întocmit prin telefon de catre  reprezentantii DSP Giurgiu, de comun acord cu domnul Mina Marian, a fost carantinat la domiciliu.

Marian Mina, care este și președintele executiv al PSD Giurgiu,  s-a plâns de această situație și pe o rețea de socializare, unde a scris că nici până în ziua de azi nu a primit decizia de carantinare și că nu a semnat nimic în sensul acesta, drept pentru care va  depune plângeri penale.

Președintele Consiliului Județean Giurgiu , Marian Mina, a declarant  recent în presa națională și locală că este carantinat abuziv , iar instituția prefectului ar face „poliție politică” și i-ar amenința pe primari.

Într-un comunicat de presă, conducerea Prefecturii Giurgiu arată că activitatea Instituției Prefectului la nivelul județul Giurgiu este guvernată de principiul imparțialității, iar de coordonarea activității de testare în vederea depistării infecției cu SARS Cov 2 se ocupă la nivel județean Direcția de Sănătate Publică Giurgiu.

La rândul său, DSP  susține într-un comunicat de presă că  Marian Mina a fost contact direct cu un caz pozitiv COVID 19 , conform definiției de caz, cu șeful ISU Giurgiu, Radu Covaci,  testat pozitiv în data de 23 iulie, iar din ancheta epidemiologica a lui Radu Covaci reiese că Mina Marian a intrat în contact ultima oară cu șeful ISU Giurgiu în data de 20 iulie.

Conform legii, carantina se instituie în cazul „persoanelor care au întrat în contact direct cu cel puțin o persoană confirmată cu o boala infectocontagioasa”, pentru o perioadă de 14 zile de la data ultimului contact cu  acel caz confirmat.

DSP recunoaște în comunicatul de presă menționat anterior că,  într-adevăr, Mina Marian este testat de două ori  cu  rezultate negative, în interval de sapte zile de la data ultimului contact cu cazul confirmat pozitiv ( un test efectuat din propria inițiativă  și acel test efectuat în a șaptea zi de la data ultimului contact).

Astfel, în baza acestui  test concludent conform metodologiei în vigoare, Mina Marian va ieși din carantină, pe 3 august, la ora 0.00, după care își va putea relua activitatea profesională.

Carantinarea lui Marian Mina a fost făcută în urma unui chestionar întocmit prin telefon, de către  reprezentantii DSP Giurgiu, de comun acord cu domnul Mina Marian , se mai precizează în comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS