Presedintele CJ Brasov, audiat de procurorii DNA

Liberalul Aristotel Căncescu este suspectat de fapte de corupţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov este audiat de procurorii DNA. Liberalul Aristotel Căncescu este suspectat de fapte de corupţie. Anchetatorii au percheziționat, astăzi, sediul Consiliului, dar și mai multe locuințe, inclusiv a lui Căncescu. La intrarea în sediul DNA, acesta a spus că acţiunea procurorilor ‘are substrat politic’.

Tot la sediul DNA a ajuns și vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu.

Ancheta DNA vizează’atribuirea ilegală de contracte cu statul către anumite firme de casă.

În acest caz apare și numele deputatului Ion Diniță de la Partidul Conservator.

În urma perchezițiilor efectuate în această dimineață, anchetatorii au ridicat documente, înscrisuri și suporturi de date, într-un dosar care are ca obiect fapte de corupție.

Direct vizați sunt președintele Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, vicepreședintele instituției, Mihai Pascu, funcționari publici și oameni de afaceri.

Potrivit surselor judiciare, implicate în anchetă sunt şi două firme din judeţ, SC Gotic SA şi SC Ramses, prima fiind controlată de parlamentarul PC Ion Diniţă. Firma Gotic a fost înfiinţată în anul 1994, are ca obiect de activitate construcţii civile, lucrări de drumuri, reţele de apă şi canalizare, precum şi închirieri de utilaje.

Din 2007 pana acum, firma a incheiat zeci de contracte cu Consiliul Județean Brașov și cu alte primării din județ, valoarea totală a contractelor fiind de peste 112 milioane de lei.

Anchetatorii au suspiciuni se pare în privința a două lucrări mai vechi, executate de firma controlată de Diniță.

Este vorba despre un contract care a vizat lucrări de reabilitare ale zidurilor unor monumente istorice și de un alt contract atribuit pentru repararea și deszăpezirea unor drumuri din județ.

Prejudiciul estimat în acest dosar depășește 10 milioane de euro.