Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, asteapta astazi sentinta judecatorilor de la Tribunalul Galati cu privire la arestarea sa (AUDIO)

El a fost reținut astă-noapte de procurorii DNA pentru mai multe infracțiuni din sfera corupției.

Alături de Bunea Stancu și-au petrecut noaptea în arest vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Florin Mija, și directorul Serviciului de Achiziții Publice, Nicolae Moisiu.

Mai bine de 8 ore s-au chinuit procurorii DNA Galați să scoată o declarație de la președintele Consiliului Județean Brăila. Gheorghe Bunea Stancu a refuzat să răspundă la întrebările anchetatorilor anticorupție legate de atribuirea preferențială a unor contracte publice pentru care este suspectat că a făcut abuz în serviciu și s-a aflat în conflict de interese.

Președintele CJ Brăila este acuzat de procurorii DNA Galați că a dat lucrările de reparație a spitalelor firmei pe care o controlează, iar cele de reabilitare a unor drumuri județene unei firme din Galați cu al cărui patron este în relații de prietenie.

Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de aproape un milion de dolari în acest dosar.

Gheorghe Bunea Stancu va ajunge astăzi în fața judecătorilor de la Tribunalul Galați. DNA cere arestarea sa pentru 29 de zile.

În fața instanței gălățene vor fi duși tot astăzi și vicepreședintele CJ Brăila, Florin Mija, dar și șeful achizițiilor publice, Nicolae Moisiu, reținuți și ei aseară, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Nici ei nu au fost mult mai cooperanți cu anchetatorii de la DNA, însă au dat câteva explicații privind licitațiile de atribuire a contractelor presupus frauduloase.

Gheorghe Bunea Stancu conduce Consiliul Județean Brăila de mai bine de 10 ani. El mai este judecat într-un dosar de corupție care așteaptă sentința definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție.