Președintele CA al SRTV, Irina Radu, convocată la Parlament pentru audieri

– Președintele CA al TVR Irina Radu va fi audiată luni, începând cu orele 14.00, în Comisia de cultură a Camerei Deputaților, a declarat pentru MEDIAFAX președintele comisiei, Gigel Știrbu, solicitarea fiind făcută în urma refuzului TVR de a difuza un interviu acordat de premierul Dacian Cioloș.

Audierea a fost solicitată de mai mulți colegi din Comisie. Sunt câțiva colegi care, pe bună dreptate, sunt revoltați. Nouă ni se solicită de fiecare dată să salvăm TVR, să găsim soluții, iar conducerea instituției ia decizii, din punctul meu de vedere, deloc benefice. Care este rolul TVR în definitiv, dacă șefa instituției ia astfel de decizii de a cenzura apariția primului-ministru pe postul public de televiziune?“, a declarat deputatul PNL Gigel Știrbu.

El a precizat că Irina Radu, președintele CA al TVR, a fost convocată la ora 14.00 pentru a fi audiată cu privire la motivele pentru care TVR 1 a decis să nu difuzeze un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş.

Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii «Viața Satului». Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie — și ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afișele, cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR“, a comunicat duminică TVR

Premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare“, a precizat TVR.

Radu Carp, membru al CA TVR propus de PNL, i-a adresat duminică o scrisoare directorului Irina Radu, cerând ca motivele pentru care televiziunea publică a decis să nu difuzeze emisiunea la care a participat premierul Dacian Cioloş să fie lămurite de Comisia de Etica a TVR.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS