Președintele Boliviei i-a cerut unei gărzi de corp să-i lege șireturile

Președintele Boliviei revine în atenție, dupa ce pe rețelele de socializare au aparut imagini in care ii ordonă unei gărzi de corp să îi lege șireturile. Înregistrarea a stârnit imediat critici vehemente din partea opoziției, pe care guvernul bolivian o bănuiește că se află la originea difuzării ei.

 

Imaginile — despre care nu se știe cine și când le-a înregistrat— îl arată pe președintele Boliviei, Evo Morales cum intră pe un stadion și îi salută pe cei care-l întâmpină, moment în care își dă seama că șireturile de la un pantof i s-au dezlegat și îi face semn unuia dintre agenții săi de pază să le lege.

Opozitia sustine ca ‘umilirea într-un asemenea mod a unui funcționar public, militar sau polițist, este ceva incalificabil’.

Liderul partidului de opoziție Unitatea Națională, Samuel Doria Medina, fost candidat le președinție, a amintit ca și președintele american Barack Obama a apărut într-o ipostază cu șireturile dezlegate, dar nu s-a arătat deloc deranjat să și le lege singur.

În replică, partidul lui Morales, Mișcarea către Socialism, a acuzat opoziția că a distribuit respectivele imagini pe rețelele de socializare cu scopul precis de a-l discredita pe șeful statului. Un oficial a oferit și o explicație pentru gestul președintelui, susținând că, din rațiuni de securitate, un demnitar de rang înalt nu are voie să se încline.

Evo Morales conduce Bolivia din anul 2006, fiind in prezent la al treilea mandat consecutiv.