Preşedintele Autorităţii Electorale respinge posibilitatea fraudării votului prin corespondenţă

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Contantin Mituleţu-Buică, respinge posibilitatea fraudării votului prin corespondenţă, după ce un român stabilit în Marea Britanie a postat pe pagina sa de facebook, un clip în care mută autocolantul de pe numele unui candidat la alegerile prezidenţiale de duminică pe altul.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Contantin Mituleţu-Buică, respinge posibilitatea fraudării votului prin corespondenţă, după ce un român stabilit în Marea Britanie a postat pe pagina sa de facebook, un clip în care mută autocolantul de pe numele unui candidat la alegerile prezidenţiale de duminică pe altul. Românul sugerează că aşa cum el lipeşte şi dezlipeşte autocolatul pe care scrie VOTAT, şi altcineva ar putea să o facă după ce plicul cu votul său va pleca de la expeditor către autorităţile române. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente 06nov-10 Buica totul e filmat si monitorizat Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente spune că demonstraţia românului nu poate duce la concluzia că autocolantele puse pe numele candidaţilor pot fi dezlipite la destinaţie. 06nov-10 Buica dupa o vreme s-ar rupe

Românul sugerează că aşa cum el lipeşte şi dezlipeşte autocolatul pe care scrie „VOTAT”, şi altcineva ar putea să o facă după ce plicul cu votul său va pleca de la expeditor către autorităţile române.
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente spune că tot procesul este monitorizat de persoane independente şi filmat şi nimeni din cei care iau contact cu buletinele nu ar putea să mute autocolantele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente spune că demonstraţia românului nu poate duce la concluzia că autocolantele puse pe numele candidaţilor pot fi dezlipite la destinaţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS