Confidenţialitate

Președintele Asociației pentru Pacienți: ISU să se ocupe mai mult de prevenția incendiilor în spitale

Departamentul pentru Situații de Urgență a constatat nereguli în spitale și a dat amenzi, dar nu a venit și cu soluții pentru reprezentanții spitalelor, astfel încât problemele să fie rezolvate cât mai repede, susține președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Vasile Barbu a spus, la Europa FM, că Inspectoratele pentru Situații de Urgență ar trebuie să se ocupe mult mai serios de modul în care se face prevenția incendiilor în spitale:

„Problema este că acești specialiști nu au spus <<domnule, sunteți nevoiți, voi, directorii de spitale, voi, medici, să faceți asta, pentru că trebuie să salvați omul >>. Iată, trebuie să prevenim și o eventuală acumulare de oxigen, pentru că poate să ia foc și de la cea mai mică scânteie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu excepția a 4 județe,  CălărașiHunedoaraMaramureș și Tulcea,  în toate celelalte există cel puțin un spital fără autorizație de securitate la incendiu. Nu înseamnă că în cele 4 județe nu au fost depistate nereguli în urma controalelor efectuate anul trecut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.