Confidenţialitate

Preşedintele Asociaţiei Colectiv: În ziua de 30 octombrie, ne reamintim an de an de corupţia şi de impotenţa statului român

Au trecut 7 ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv, incendiul care a ucis 64 de tineri.

“Ziua de 30 Octombrie a devenit de 7 ani o zi a comemorării uneia dintre cele mai mari tragedii din ultimii 50 de ani petrecute în România şi în acelaşi timp o zi în care ne reamintim an de an de corupţia şi de impotenţa statului român. De 7 ani părinţii, rudele celor decedaţi şi supravieţuitorii incendiului vorbesc în această zi despre viaţa lor şi a celor plecaţi, despre speranţe şi dezamăgiri, despre curajul asumării, despre schimbare, despre justiţie şi nevoia de adevăr”, scrie Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ceea ce este “cu adevărat important în această zi” este reacţia societăţii şi dacă oamenii îşi doresc ca viaţa lor să fie trăită în siguranţă, notează Agerpres.

“Ce a fost şi rămâne însă cu adevărat important în această zi este reacţia societăţii, reacţia străzii. Important nu este cum ne ducem noi durerile, cicatricile. Important este dacă voi aţi uitat sau nu, dacă voi vă doriţi ca viaţa voastră, a copiilor voştri să fie una trăită în siguranţă sau nu. Noi, victimele, ne vom spune an de an povestea cu speranţa că ea nu se va repeta. Noi am cunoscut efectul focului, al corupţiei, al laşităţii, al orgoliilor şi al prostiei unor decidenţi şi ne-am călit. Am rămas doar cu dezamăgirile. Dar voi, voi cei care credeţi că istoria nu se repetă? Voi cei care credeţi că ‘merge şi aşa’? Voi ce spuneţi şi mai ales ce faceţi?”, a scris preşedintele Asociaţiei Colectiv.

În seara zilei de 30 octombrie 2015, un incendiu a izbucnit în clubul Coletiv. 64 de tineri au murit în urma dezastrului, iar alți 163 au fost răniţi.