Confidenţialitate

Preşedintele american şi liderul nord-coreean au semnat un acord de bune intenții

Zi istorică astăzi la summitul din Singapore.

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat un document prin care Statele Unite ale Americii se angajează să acorde „garanţii de securitate” pentru Coreea de Nord, iar Kim Jong Un ar urma să asigure o denuclearizare completă a peninsulei coreene.

Donald Trump s-a arătat foarte încântat de întâlnirea pe care a avut-o cu liderul de la Phenian.

Într-o conferință de presă susținută în urmă cu puțin timp, Președintele american s-a declarat încrezător și a spus că liderul nord-coreean Kim Jong Un va respecta acordul semnat astăzi.

Mai mult, liderul de la Phenian va distruge un centru important de teste balistice. Totuși, sancţiunile împotriva Coreei de Nord rămân în vigoare, a precizat Donald Trump.

Pe parcursul zilei, preşedintele american a sugerat că va avea o “relaţie extraordinară” cu liderul de la Phenian.

Lucru pe care l-a subliniat și în conferița de presă – după semnarea acordului dintre cele doua state.

Cred ca vrea sa faca lucruri. Kim este foarte inteligent, un bun negociator. Vrea să facă ceea ce este corect și bine. Cred că ăși dorește ca acest acord să se îndeplinească mai mult ca mine – pt ca vrea un viitor stralucit pt coreea de nord.

L-a descris ca aproape ca pe un prieten bun, dandu-i si cateva sfaturi:

”Președintele Kim are în față oportunitatea unică de a rămâne în istorie ca liderul care a adus o glorioasă nouă eră de prosperitate pentru poporul lui”, a spus președintele american.

Chiar dacă liderul de la Phenian spune că va distruge un centru de teste balistice, sancţiunile împotriva Coreei de Nord rămân în vigoare, a menţionat Donald Trump.

In plus, kim Jong Un se va ocupa si de drepturile oamenilor din Coreea de Nord.

„Lumea va vedea o schimbare majoră. Am întors o pagina a trecutului”, a spus liderul de la Phenian, in timp ce semna documentul.

Ulterior, acesta a plecat din Singapore si nu a participat la conferinta de presa.

Discutia particulara dintre cei doi a durat aproximativ 40 de minute.

A fost un summit istoric la Singapore – prima întâlnire faţă în faţă un preşedinte american şi un lider nord-coreean.

Marți, cei doi lideri au avut un prânz de lucru după întâlnirea bilaterală şi discuţiile extinse.

Meniul prânzului de lucru la care participă preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost un amestec savant între gastronomia occidentală şi cea asiatică.

Ce au avut un meniu? Cocktail de creveţi, salată de avocado, salată de mango verde din Sud-Estul Asiei, asezonată cu miere, suc de lămâie şi caracatiţă, dar şi o specialitate coreeană bazată pe castraveţi umpluţi.

“A fost într-adevăr o întrevedere fantastică” care s-a derulat “mai bine decât şi-ar fi putut imagina cineva”, a declarat Donald Trump la finalul dineului de lucru pe care l-a avut cu liderul nord-coreean.