Președintele a semnat decretul de numire a lui Cristian Ghinea în funcția de ministru al Fondurilor Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Cristian Ghinea în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care ia act de demisia din funcţia de Ministru al Fondurilor Europene a Aurei Răducu.

De asemenea, preşedintele a semnat decretul pentru numirea lui Cristian Ghinea în funcţia de Ministru al Fondurilor Europene.

Depunerea jurământului de către noul ministru va avea loc la ora 17.30 la Palatul Cotroceni.

Prim-ministrul Dacian Cioloş i-a trimis marţi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Cristian Ghinea ca ministru al Fondurilor Europene în locul Aurei Răducu.

Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, a demisionat, luni, la cererea primului-ministru Dacian Cioloş.

Cristian Ghinea a studiat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi a făcut un master la London School of Economics. După întoarcerea în ţară, a fost printre fondatorii think tankului Centrul Român de Politici Europene. În paralel, a avut o carieră ca publicist scriind pentru ”Dilema Veche”, ”România Liberă” şi ”Cotidianul”.

Nu a mai activat în presă după ce a fost numit, în noiembrie 2015, consilier de stat pe probleme europene la Cancelaria primului-ministru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS