Preşedinte SUA recunoaşte că dat ordinul ca Iranul s-a fie atacat

Relaţia din Iran şi Statele Unite a devenit un butoi cu pulbere.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut în această după amiază, pe contul său de Twitter, că noaptea trecută a dat ordinul de atacare a Iranului dar s-a răzgândit când i s-a spus că 150 de oameni ar fi murit.

De partea cealaltă, Iranul sugerează că Statele Unite ar trebui să-i fie recunoscătoare că i-au doborât doar drona, nu şi avionul cu militari care însoţea aeronava de supraveghere.

Preşedintele american Donald Trump a scris că joi noaptea a dat ordinul de atac, dar după ce a întrebat câţi oameni vor muri, iar un general i-a răspuns că 150, a oprit misiunea.

Anterior, presa americană scrisese că atunci când Donald Trump a ordonat stoparea atacului, avioanele de luptă erau deja în aer.

De altfel, chiar liderul de la Casa Albă a mărturisit că i-a luat 10 minute să decidă revenirea avioanelor la sol care decolaseră pentru a bombarda trei locaţii.

“Eram cu glonţul pe ţeavă!”, a explicat preşedintele SUA.

Donald Trump a mai anunţat înăsprirea sancţiunilor împotriva Iranului.

În acelaşi timp, Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat  că au refuzat să doboare avionul american care însoţea drona Armatei SUA pusă la pământ în cursul acestei săptămâni.

Unul dintre comandanţii iranieni a declarat că în avion, se aflau 35 de militari americani.

În acest context, statele semnatare ale acordului nuclear cu Iran, din care SUA s-au retras, se vor reuni pe 28 iunie la Viena, pentru a discuta despre noul context din Golf.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS