Donald Trump confirmă că a aprobat atacarea Iranului, dar s-a răzgândit cu 10 minute înainte de atac

Președintele Donald Trump a confirmat, pe Twitter, că a dat ordinul de atacare a Iranului, însă s-a răzgândit cu 10 minute înainte de începerea operațiunii.

„Eram armați și pregătiți să atacăm în această noapte. Când am întrebat câți oameni vor muri, mi s-a răspuns că 150 de către un general. Cu 10 minute înainte de atacuri am anulat ordinul pentru că nu era proporțional cu doborârea unei drone”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Donald Trump a mai spus că asupra Iranului vor fi impuse noi sancțiuni și că Iranul „nu poate avea niciodată arme nucleare, nu împotriva Statelor Unite, nu împotriva lumii”.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Vineri, autorităţile iraniene au prezentat imagini cu presupuse fragmente ale dronei militare americane de tip RQ-4A Global Hawk.

Iranul a comis o „foarte mare eroare” prin doborârea dronei militare americane, a declarat, joi, Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS