Confidenţialitate

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuţă, audiat la DNA Constanța într-un dosar de corupţie | AUDIO

 Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuţă, este audiat la DNA Constanța într-un dosar de corupţie. El a fost chemat de procurorii anticoruptie după ce, la finalul lunii martie, aceștia au făcut mai multe percheziții la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, într-un dosar vizând achiziții publice.

Președintele CJ Călărași, social-democratul Vasile Iliuță nu este prima dată în atenția DNA Constanța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuţă, care este și lider al organizației județene a PSD, a sosit la DNA Constanța, fără să dea declarații presei.

Procurorii verifică fapte de corupție produse între 2023 și 2024. La începutul lunii martie acestia au facut percheziții la domiciliile mai multor persoane, dar și la sediile Consiliului Județean, Spitalului Județean și la Direcția pentru Protecția Copilului Călărași. Anchetatorii verifică documente legate de mai multe contracte de achiziții publice.

Şeful DNA Constanţa, Mihai Stanciu, a declarat, pentru AGERPRES, că Vasile Iliuţă este audiat, neavând nicio calitate în dosarul în care procurorii fac cercetări.

Acesta a mai fost trimis în judecată de DNA în 2021 pentru abuz în serviciu, fals și șantaj. Tribunalul București l-a achitat în primă instanță, dar procurorii au contestat decizia magistraților. Vasile Iliuță a fost acuzat că nu a aprobat plăți salariale în cazul a 10 angajați din subordine care au dobândit în instanță suspendarea deciziilor de eliberare a lor din funcție.

Sursa foto: Facebook / Vasile Iliuță

Citește și: Timișoara: Un avion cu peste 100 de pasageri a aterizat de urgență din cauza unei alarme false privind prezența unei bombe la bord | AUDIO