Președinta Curții Supreme: “În 6 luni sistemul penitenciar nu poate fi schimbat radical”

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea e încrezătoare că autoritățile române pot prezența în 6 luni un plan plan de măsuri pentru a îmbunătăți situația pușcăriașilor, însă îi este greu să creadă că în șase luni se va putea schimba radical sistemul penitenciar.

„Da, într-adevăr, în șase luni se poate face un plan, dar sunt destul de sceptică în ceea ce privește rezolvarea finală a acestei probleme în termen legal. Faptul că prima condamnare a existat în anul 2003 și acum suntem în 2017 și nimic spectaculos nu s-a întâmplat, mi-e greu să cred că în șase luni se va putea schimba radical sistemul din penitenciare. În ministrul Justiției și în Ministerul Justiției am foarte mare încredere, dar trebuie să fiu o tipă realistă și să realizez că în 6 luni nu se poate rezolva ce nu s-a rezolvat în 20 de ani”, a declarat Cristina Tarcea .

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, condițiile de detenție din sistemul penitenciar din România sunt contrare Convenției Europene a Drepturilor Omului și relevă o disfuncționalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat, a decis  Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în cazul ”Rezmiveș și alții împotriva României”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS