Confidenţialitate

Cum a scris presa sportivă din străinătate despre victoria României în meciul cu Ucraina la Euro 2024. L’Equipe: „Gol fantastic pentru Stanciu” | AUDIO

Presa străină cu ochii pe România după Victoria cu Ucraina de la Euro 2024. „Performanță fantastică pentru România” sau „Echipa uimitoare a României i-a copleșit pe ucraineni” au titrat cele mai importante publicații sportive ale continentului. Jurnaliștii străini au menționat și susținerea impresionantă a celor peste 30.000 de tricolori din tribune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gazzetta dello Sport: „Echipa uimitoare a României i-a copleșit pe ucraineni”

Un gol de excepție al lui Stanciu a deschis scorul, apoi golurile lui Răzvan Marin și Draguș au închis meciul. Așa au prezentat rezultatul italienii de la Gazzetta dello Sport.

L’Equipe: „Gol fantastic pentru Stanciu”

„Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean”, notează și L’Equipe.

Este prima dată când România câștigă cu 3-0 la un Campionat European. O victorie marcantă, au comentat jurnaliștii L’Equipe.

MARCA: „Povestea lui Stanciu: de la un orășel din România până la golul Cupei Euro”

Spaniolii de la MARCA au titrat „România a obținut cea mai mare victorie din istorie la Campionatul European”.

Jurnaliștii iberici au menționat echipa româniei care a sfidat pronosticurile și a demonstrat că poate câștiga un meci la Euro dupa 24 de ani.

Desemnat și jucătorul meciului, presa din străinătate a avut numai cuvinte de laudă la adresa căpitanului Nicolae Stanciu.

„Povestea lui Stanciu: de la un orășel din România până la golul Cupei Euro”, au titrat cei de la Marca.

Jurnaliștii de la Daily Mail au remarcat de asemenea tribuna galbenă cu zeci de mii de suporteri.

“Un zid de cântece emoționante s-a auzit pe tot parcursul confruntării”, au concluzionat jurnaliștii britanici.

Sursa foto: Facebook / Naționala de fotbal a României

Citește și: Cum a titrat presa externă victoria României în meciul cu Ucraina de pe Allianz Arena din Munchen. The Guardian: „O prestație fantastică a României” | GALERIE FOTO