Confidenţialitate

Cum a titrat presa externă victoria României în meciul cu Ucraina de pe Allianz Arena din Munchen. The Guardian: „O prestație fantastică a României” | GALERIE FOTO

Prima partidă de la EURO 2024 pentru România într-un meci de fotbal în care a avut-o adversară pe Ucraina, pe Allianz Arena din Munchen – Germania. Meciul a început la ora 16:00, cu lovitură de începere pentru ucraineni. În minutul 30 al meciului, Stanciu a marcat primul gol al României. Răzvan Marin a marcat al doilea gol pentru România, iar Drăguș al treilea gol. Victoria României a avut ecou peste hotare, pentru presa sportivă care a urmărit meciul de luni după-amiaza.

The New York Times: „Golurile lui Stanciu, Marin și Dragoș au marcat o victorie impresionantă la Euro 2024”

„România a revenit la Campionatul European de Fotbal cu o victorie istorică și răsunătoare în fața Ucrainei la Munchen.

Echipa lui Edward Iordănescu nu a reușit să se califice la Euro 2020 și mai marcase o singură dată trei goluri într-un meci de la Euro – în timpul celebrei victorii cu 3-2 în fața Angliei la Euro 2000.

Dar la Munchen, au început perfect campania pentru Euro 2024, grație golurilor marcate de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Dragoș”, au scris jurnaliștii sportivi de la cotidianul The New York Times.

 

 

The Guardian: „O prestație fantastică a României, care a preluat conducerea prin golul strălucit al lui Nicolae Stanciu, iar de acolo a dominat Ucraina și a înregistrat o victorie celebră”

„Ce victorie și ce prestație a României”, scriu jurnaliștii sportivi de la cotidianul The Guardian despre meciul naționalei de pe Allianz Arena din Munchen.

BBC: „România șochează Ucraina cu o victorie impresionantă în debutul Grupei E”

„România a înregistrat prima victorie la un Campionat European după 24 de ani, cu o victorie uluitoare în fața Ucrainei în Grupa E”, a scris BBC.

 

Reuters: „România uimește Ucraina și obține prima victorie la Euro după 24 de ani”

„România a oferit o prestație de înaltă ținută pentru a câștiga primul său meci la Campionatul European după 24 de ani, cu o victorie categorică cu 3-0 în fața Ucrainei, luni, în deschiderea Grupei E de la Euro 2024.

Înaintea meciului, selecționerul României, Edward Iordănescu, a declarat că jucătorii săi vor lupta pentru fiecare metru de pe teren și exact asta au făcut”, a scris Reuters.

Sursa colaj foto: Facebook / Naționala de fotbal a României

Citește și: România câștigă la Munchen, pe Allianz Arena cu un scor de 3-0 | AUDIO | GALERIE FOTO