Confidenţialitate

Presa internațională, despre inaugurarea Catedralei

Duminică a avut loc slujba de sfințire a altarului a Catedralei Naționale,  la care au asistat peste 2.000 de preoți și oficiali, în frunte cu șeful Bisericii Ortodoxe, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.

„O investiție prea mare pentru o țară săracă” – scrie Associated Press, citând un participant la slujba de ieri de la Catedrala Neamului.

Subiectul se regăsește, însă, în mai multe publicații și agenții internaționale.

The Guardian scrie că în ciuda criticilor legate de cheltuielile exorbitante, Guvernele care s-au succedat la putere de-a lungul ultimilor 10 ani au alocat bani pentru construirea Catedralei, în speranţa că vor obţine susţinerea puternicei biserici ortodoxe.

Agenția France Press citează o tânără prezentă la slujbă : „Costurile sunt mari, într-adevăr, dar măcar biserica a demonstrat că poate finaliza un asemenea proiect. Aleşii noştri sunt incapabili să construiască autostrăzi“.

Associated Press amintește că, într-un sondaj privind cele mai mari kitsch-uri româneşti, realizat anul trecut, Catedrala Neamului a adunat cele mai multe voturi .

La rândul său, Washington Post scrie că zeci de mii de români au îndurat ore în şir vremea friguroasă pentru a participa la sfinţirea Catedralei, dar că evenimentul a fost umbrit de încercările credincioşilor de a forţa cordonul de jandarmi.

Catedrala Mântuirii Neamului într-un tur 360 de grade – VIDEO 360

Octavian Coman prezintă pe europafm.ro un tur 360 de grade al ceremoniilor care au avut loc duminică, dar și al Catedralei Mântuirii Neamului sau Catedrala Națională, cum este cunoscută aceasta.