Presa internationala, despre condamnarea lui Dan Voiculescu

Condamnarea lui Dan Voiculescu este relatată și de presa internațională.

Fondatorul Partidului Conservator a primit 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Agenția France Presse scrie că ‘un mogul media român şi informator secret al comunismului a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru fraudă asupra statului’. AFP îl prezintă pe Voiculescu drept unul dintre cei mai bogați trei români, cu o avere estimată la 1 miliard și jumătate de euro.

Business Review scrie despre un verdict istoric, care este dat după ani de proceduri judiciare, amânări, manevre politice şi atacuri media.

Global Post anunță că politicianul român Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupție și că este vorba de cea mai influentă persoană publică condamnată, după Adrian Năstase.

ABC News precizează faptul că, având în vedere că Voiculescu are peste 60 de ani, va putea fi eliberat după ce va executa o treime din pedeapsă.

Sentința din dosarul Telepatia a fost anunțată ieri: pe lângă condamnarea lui Voiculescu, fostul director ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare iar fostul ministru al Comunicaţiilor si director GRIVCO Sorin Pantiş a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare. Jean-Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă a primit-o Vlad-Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS. Gheorghe Sin a primit 4 ani de închisoare, iar Vica Ene, 3 ani, insa in cazul lor – cu suspendare.