Confidenţialitate

Presa internațională despre condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea

Presa din toată lumea scrie despre condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea.

The Guardian titrează: “Liderul partidului de guvernământ condamnat pentru corupție”. Jurnaliștii britanici remarcă lovitura grea pe care a primit-o Liviu Dragnea, un om  care a lăudat retorica lui Donald Trump.

Peste ocean, The New York Times scrie despre verdictul judecatorilor, dar și despre oamenii care s-au adunat în orașele țării să ceară demisia celui mai puternic politician român.

Al Jazeera a publicat un articol despre condamnarea lui Liviu Dragnea dar și despre lupta anticorupție din România și presiunea asupra magistraților pe care guvernul PSD-ist a exercitat-o în ultimii 2 ani.

De asemenea, Euro News remarcă mișcările de stradă, pe care jurnaliștii străini le-au caracterizat “cele mai mari proteste de după căderea comunismului în 1989”, provocate de intervențiile în justiție ale partidului aflat la putere, PSD.

Jurnaliștii olandezi scriu pe larg  despre dosarul liderului PSD, dar şi despre condamnarea sa din 2016, care l-a împiedicat să ocupe funcţia de premier. Scandalurile recente din justiţie au fost, de asemenea, menţionate de gazetarii olandezi.

Sentinţa în procesul lui Liviu Dragnea a fost relatată şi de agenţia chineză Xinhua.