Presa: A fost identificat autorul atacului de la Burgas

E vorba de un cetățean libanez care a avut și un complice, spun jurnaliștii bulgari care citează surse din serviciile de informații bulgare.

În urma atentatului de la Burgas – din estul Bulgariei – și-au pierdut viața 6 persoane.

Întrebat despre identitatea atacatorului de la Burgas, purtătorul de cuvânt al Parchetului de la Sofia nu a vrut să ofere detalii și a precizat doar că ancheta a fost prelungită până în luna iunie.

Un ziar din Bulgaria însă citează surse din interiorul serviciilor de informații care spun că teroristul ar fi un canadian de origine libaneză: Hassan el Hajj Hassan, în vârstă de 25 de ani, afiliat mișcării islamiste Hezbollah.

El a fost ajutat de un alt bărbat care a fabricat bomba.

Urmele ADN ale lui Hassan au fost identificate pe șervețele și pe două șepci dintr-o cameră de hotel din nordul stațiunii Burgas.

În urma atentatului din iulie 2012 și-au pierdut viața cinci turiști israelieni și șoferul autocarului. Alte 35 de persoane au fost rănite.

Elementele acestei anchete au fost luate în considerare și de Uniunea Europeană care a decis anul trecut să încadreze gruparea Hezbollah pe lista sa neagră privind organizațiile teroriste.