Confidenţialitate

Preotul Constantin Necula: “Referendumul este despre nevoia de siguranţă a majorităţii care este bulversată din toate punctele de vedere”

Într-o declarație pentru agenția de știri Agerpres, consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula, remarcă polarizarea societății în ultimele zile în ceea ce privește referendumul pentru redefinirea familiei în Constituția României. ”Cred, personal, că a ieşi la referendum înseamnă, de fapt, a-ţi iubi aproapele şi a spune că uneori nu e OK cum gândeşte”, spune părintele Constantin Necula.

“Referendumul este despre nevoia de siguranţă a majorităţii care este bulversată din toate punctele de vedere, care este afectată de marele marasm politic în care trăim, de trădarea multora dintre idealurile sociale prin care unele partide şi-au făcut intrarea în viaţa lor intimă şi despre modul în care se gestionează la ora actuală o imagine. (…) Nu are nicio legătură cu politicul. Am spus-o şi o repet, dacă mă cunună un primar PSD, la cununia civilă, nu înseamnă că sunt pesedist de a doua zi”, a declarat, pentru AGERPRES, preotul Constantin Necula.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituția României va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“.

Referendumul va duce la modificarea actualei Constituții doar DACĂ vor merge la vot 5.481.280 de alegători, din care 4.567.734 vor pune ștampila pe „DA”.