Preoții fac campanie pentru Referendumul privind familia

Mesaj dur pe pagina de Facebook a Mânăstirii Bujoreni din județul Vaslui. Călugării de aici îi acuză pe cetățeni că nu apără familia alcătuită dintr-un bãrbat și o femeie.

De altfel, toți preoții din județul Vaslui au început campania de promovare a referendumului pentru familia tradițională – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

Aceștia au sarcina de a-i determina pe oameni să se prezinte în număr cât mai mare la vot.

Toți preoții din județul Vaslui au început campania de promovare a referendumului pentru familia traditionalã.

Acestia au postat pe conturile personale de pe retelele de socializare, dar și pe paginile și site-urile lăcașelor de cult, mesaje pro referendum.

De exemplu, starețul de la Mânăstirea Bujoreni din județul Vaslui, a postat pe pagina de facebook a lãcasului de cult, o fotografie cu un cuplu gay și un îndemn pentru credincioși: sã iasã la vot, pentru a apãra familia bãrbat-femeie.

Reprezentantul bisericii le transmite cetățenilor că vor fi singurii vinovați dacă referendumul nu va avea succes.

Toți preoții din județul Vaslui au primit sarcină să se implice intens în campania pentru referendum și să îi determine pe oameni să iasă la vot.

Mai multe organizații neguvernamentale acuză Biserica Ortodoxă că face propagandă și că referendumul este inutil deoarece interdicția în ce privește căsătoria dintre două persoane de același sex există în Codul Civil.

În plus, nicio organizație a minorităților sexuale nu a cerut legalizarea mariajelor.

Mai mult, PSD a propus Parteneriatul Civil care să vină în sprijinul comunității LGBT.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS