Confidenţialitate

Premiile UNITER: Victor Rebengiuc & Mariana Mihuț, Regele și Regina teatrului românesc

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au fost câștigătorii a două dintre cele mai importante categorii ale Galei Premiilor UNITER 2018, Cel mai bun actor în rol principal, respectiv Cea mai bună actriță în rol principal.

Ambii au fost aplaudați îndelung pentru prestațiile din spectacolul „Regele Moare”, de Eugen Ionescu, regia Andrei și Andreea Grosu, în cadrul ceremoniei desfășurate luni, 7 mai 2018, într-un pavilion special construit în Cetatea Alba Carolina.

„Regele moare”, de Eugen Ionescu, are premiera mondială în decembrie 1962, la Théâtre de l’Alliance française, în regia lui Jacques Mauclair, interpretul rolului titular.

La Teatrul Național București, „Regele moare” este pus în scenă de regizorii Andrei și Andreea Grosu iar rolurile principale sunt interpretate de Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț iar din distribuție mai fac parte Ana Ciontea, Șerban Pavlu, Florentina Țilea și Richard Bovnoczki.

Producția TNB a avut premiera la 28 noiembrie 2017.

Câteva luni mai târziu, așadar, în seara de 7 mai 2018, Victor Rebengiuc este desemnat Cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea rolului Bérenger întâiul din „Regele Moare” în cadrul Galei UNITER.

Victor Rebengiuc, discursul după acordarea premiului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Partenera sa de scenă și de viață, Mariana Mihuț, a obținut premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal  pentru interpretarea Reginei Marguerite din același spectacol.

Mariana Mihuț, discursul după acordarea premiului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mariana Mihuț, aseară, la Gala UNITER, desfășurată în Cetatea Alba Carolina. Așadar, „Regele Moare”, producția TNB, se joacă în marți seară ( 8 mai 2018) la Alba Iulia.

Atât Victor Rebengiuc, cât și Mariana Mihuț se declară fericiți de echipa alături de care au pus în scenă spectacolul „Regele moare”, părere împărtășită și de regizorii Andrei și Andreea Grosu:

„Suntem fericiți. Au fost niște luni de lucru de care ne-am bucurat până la ultima sorbire. Regele domnului Ionesco a îngăduit una dintre cele mai frumoase întâlniri pentru noi. Cu oameni de care ne-am îndrăgostit, cu oameni de care eram îndrăgostiți și pe care o să-i păstrăm așa cum ni s-au dat, cu zâmbete, cu frici, bucuroși, emoționați, netrucați. Regina care ne conduce, altă regină tremurândă, doctorul copleșit, guardul neputincios, menajera fragilă și un rege care moare. Învățăm de la ei cum se moare. E o poveste cu regi si regine, cu nori și copaci care cresc din podele, mari inventatori, frici, familie, dar mai ales cu și despre dragoste.” Andrei și Andreea Grosu

Foto: Florin Ghioca, Teatrul Național București, spectacolul „Regele moare”