Confidenţialitate

Premiile Gopo 2017: Ion Dichiseanu va primi premiul pentru întreaga carieră

Actorul Ion Dichiseanu va primi premiul pentru întreaga carieră la cea de-a 11-a ediţie a galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 21 martie, la Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” Bucureşti.

Unul dintre cele mai importante trofee ale galei, premiul pentru întreaga carieră, a fost acordat la ediţiile precedente lui Florin Piersic, Coca Bloos, Radu Beligan, Mitică Popescu, Iurie Darie, Ion Besoiu, Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru sau Jean Constantin.

Cariera lui Ion Dichiseanu se întinde pe parcursul a şase decenii. Născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud, Ion Dichiseanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Facultatea de Teatru, în 1959.

Actorul este cunoscut pentru numeroase roluri interpretate pe scena Teatrului Nottara, apariţii în teatru TV şi radiofonic, dar şi pentru cele peste 50 de filme în care a jucat.

Ion Dichiseanu a jucat, de-a lungul carierei, în filme precum ”Tunelul”, ”Bătălie pentru Roma”, ”Trandafirul galben”, “Toate pânzele sus”, ”Pentru patrie” sau ”Pistruiatul”.