Confidenţialitate

Premii în animale și chiar și un apartament la loteriile vaccinării din țările asiatice

Într-un district nordul Thailandei autorităţile au lansat o tombolă la care premiul cel mare este o vacă. Loteria a determinat mai mult de jumătate din cei 1.400 de locuitori din acest district, mulţi vârstnici şi cu grad mare de risc, să se înscrie la vaccin.

Comparativ, din cei 66 de milioane de locuitori ai Thailandei, mai puțin de 5 milioane au primit cel puţin o doză de vaccin, , scrie agenția de știri Reuters

În Hong Kong, voucherele de cumpărături, bilete de avion şi chiar şi un apartament nou în valoare de peste 1 milion de dolari se numără printre stimulentele oferite de autorităţi la tombolă pentru cei care s-au vaccinat. De asemenea, unele firme oferă concedii plătite pentru cei care s-au imunizat.

Chiar şi în ţările care sunt grav lovite de coronavirus, cum este Indonezia, autorităţile au probleme în campaniile de vaccinare. În rândul musulmanilor, care reprezintă peste 85% din populaţia Indoneziei, mulţi sunt îngrijoraţi dacă vaccinurile sunt halal, adică permise conform preceptelor islamice.