Premierul Viorica Dăncilă le-a dat un ultimatum miniștrilor Sănătății, Finanțelor și Muncii

Premierul Viorica Dăncilă le-a dat patru zile miniștrilor Sănătății, Finanțelor și Muncii să găsească o soluție pentru conflictul cu angajații din spitale.

”În cadrul acestei şedinţe vreau să rog pe doamna ministru al Sănătății, doamna ministru al Muncii, domnul ministru al Finanțelor Publice să identifice, până la sfârşitul acestei săptămâni, problemele care apar în sistemul de sănătate, să găsim soluţii”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Totodată, şefa Executivului le-a cerut celor trei miniştri să aibă, luni, o discuţie cu managerii spitalelor în care sunt probleme, pentru a fi identificate “soluţiile corespunzătoare”.

“Luni să cheme managerii spitalelor în care avem probleme, pentru a avea o discuţie cu dumnealor şi a identifica soluţiile corespunzătoare, astfel încât acest subiect să poată fi închis”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Doar că soluția cerută de urgență de premier ar fi fost deja găsită, spune ministrul Sănătății. Sorina Pintea anunța recent că a ajuns la un acord cu managerii de spitale să suporte din venituri proprii minusurile salariale din luna martie, urmând ca ulterior sumele să le fie decontate de Guvern.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS